Flamingo elokuvateatteri nautiskellen vai ihmetellen

post thumb
by Maria/ on 27 Jul 2022

Flamingo elokuvateatteri nautiskellen vai ihmetellen

Flamingo elokuvateatteri on varmasti yksi Suomen moderneimmista. Kuuden salin teatterissa neljässä niistä voi katsella 3D elokuvia, joten tämän teatterin puitteissa hellitään teatterissa kävijöitä toden teolla. Upeat tilat otettiin käyttöön vuonna 2008, joten siitäkin on hurahtanut aikaa reilu 10 vuotta. Jos puitteet ovat hyvät, niin sitä on myöskin elokuvatarjonta. Menetkö sinä elokuviin nautiskellen vai ihmetellen kaikkea ympärillä olevaa? Alkaako sinua koskaan häiritsemään esimerkiksi hajuveden tuoksu, paperin rapina tai edessä istuvan päälaki?

Mikä elokuvateatterissa ärsyttää?

Jos erilaisia keskustelupalstoja lukee, niin ärsyttäviä tekijöitä on huomattavan paljon. Yhtä ärsyttää edessä istuvan korkea kampaus, se kuulemma peittää ruudusta ison osan. Toista ärsyttää lippujen kalleus sekä mainokset, joita siellä esitetään. Entä sitten se, jos joku on juonut kahvia tai olutta ennen esitystä ja käy jatkuvasti helpottamassa oloaan? Tietysti muiden kännykän käyttö elokuvan aikana ihmetyttää, voisihan siihen elokuvaan keskittyä.

Yksi eniten arvostelua herätti se, että jotkut höpöttävät katsomossa joko omiaan tai sitten selittävät elokuvasta vierustoverille koko ajan. Se nousi yhdeksi eniten ärsyttävimmistä aiheista. Moni sanoikin jättäneensä elokuvissa käymisen vähemmälle, koska kotona on yksinkertaisesti mukavampaa katsoa elokuvaa jostakin suoratoistopalvelusta kuin maksaa siitä, että toiset ärsyttävät. Tämä ehkä jyrkemmin sanottuna kuin mitä arvosteluissa sanottiin. Tällaiset tapaukset kuitenkin ärsyttävät elokuvateatterissa.

Hotelli ja Flamingo elokuvateatteri

Flamingo elokuvateatteri on otettu myös positiivisesti vastaan siinä mielessä, että samalla kerralla voi käydä kylpylässä, viettää yön tai pari hotellissa sekä käydä katsomassa jonkin mainion, tilanteeseen sopivan elokuvan. Eikä kaikki mielenkiintoinen tähänkään vielä jää, vaan Vantaalta löytyy saman katon alta keilausta sekä mukava ja seikkailullinen Prison Island. Sokerina pohjalla on tietenkin kauppakeskus.

Ehtiikö tämän kaiken jälkeen edes elokuviin? Jääkö Flamingo elokuvateatteri kaiken tämän jalkoihin? Se tietenkin riippuu kävijöistä, ajankäytöstä sekä siitä, mitä on kaikki koukuttavinta ja löytyykö sopivaa leffaa katsottavaksi. Tekemistä riittää päiväksi ja miksei jopa kahdeksi eikä myöskään nälkä pääse yllättämään, sillä ruokaa saa useammasta paikasta saman katon alta. Mielessä käy jopa sellainen ajatus, että Flamingo on niin täynnä tekemistä, että varsinaiselle rentoutumiselle ei jää aikaa, mikäli siihen ei laske kuuluvaksi Flamingo elokuvateatteria tai kylpylää. Toisaalta, rentoutumista on sekin, kun lähtee kotoa tuulettumaan.

Edessä istuvan ärsyttävät hiukset

Palataanpa vielä takaisin elokuvateatteriin siihen, miten edessä istuvan hiukset tai hiuksettomuus ärsyttää elokuvissa. En tiedä, onko Flamingo elokuvateatteri tästä yhtään poikkeus, mutta joskus saattaa kiinnittää huomionsa edessä istuvan hiuksiin eikä elokuva enää ole se, mitä seuraa. Vaikka sehän on se juttu, miksi elokuviin mennään. Tilanteelle ei vain voi mitään, jos siihen kiinnittää liikaa huomioita.

Pitkät hiukset on saatettu nostaa ylös jonkinlaiselle nutturalle tai sen tapaiselle ja ne todellakin ovat hiukan ehkä edessä elokuvaa katsellessa. Jokainen meistä tietää, että ei ole edes vaihtoehto koputtaa olkapäähän ja sanoa, että avaatko hiuksesi, että näen kaiken, kun olen siitä maksanut. Se ei tule kysymykseenkään samalla tavoin kuin voi ärähtää jonkun olemaan hiljaa.

Entä sitten, jos edessä istuu henkilö, jossa hiukset puolestaan ovat käyneet jostakin syystä vähiin? Ne on kenties kammattu toiselta laidalta pään yli, mutta hiukan kalju paistaa sieltä läpi? Ei siinäkään ole mitään tehtävissä. En voi ainakaan kuvitella sanovani, että anteeksi, voisitko käydä hiustensiirrossa, niin saisit ongelmaan ratkaisun. Mitä kaikkea hiustensiirto tälle hiustensiirto edes merkitsisi?

Rohkeutta hiustensiirtoon

Jos leikitellään ajatuksella, että kuitenkin saisi suunsa auki ja kertoisi edessä istuvalle hiustensiirron mahdollisuudesta, niin mitä siitä pitäisi mainita? Välttämättä se ei olisi tuotu esille parilla lauseella vaan siinä tilanteessa joutuisi pitämään melkoisen puheen. Puhetta ehkä värittäisi tietynlainen paatoksellisuus, mutta tosiasiat siinä olisi hyvä kertoa.

Ensinnäkin henkilölle voisi mainita sen, että hintoja kannattaa ehdottomasti vertailla eikä missään nimessä halvinta ole hyvä valita. Turkissa on useita klinikoita, joissa on huomattavasti enemmän taitoa kuin monessa maassa yhteensä. Ja vielä senkin, että ehdottomasti sellainen klinikka, joka seuraa koko prosessia alusta loppuun siihen saakka kunnes hiukset kasvavat samaan tahtiin kuin muut omat hiukset.

Kannustavasti voisi myös kertoa, että koko prosessi vie vuoden, mutta kaikki on sen arvoista. Hyvällä klinikalla saa samalla kertaa apua sekä hiusten ohenemiseen että kaljujen alueiden peittämiseen. Yksillä sivuvaikutuksilla selviää koko projektin alusta loppuun. Sitä paitsi sivuvaikutukset vähenevät sitä mukaa, kun hiusten kasvu etenee ja uudet, siirretyt hiukset aloittavat oman kasvunsa.

Tärkeää olisi myös mainita se, että jossakin vaiheessa istutetut hiukset tipahtavat päästä ja se kuuluu asiaan. Siirrännäiset vaan reagoivat näin ja sitä kutsutaan shokkihiustenlähdöksi. Siinä kyse on trauma-altistumisesta ja jonkin ajan kuluttua tilalle kasvavat uudet hiukset. Siinä voi kulua aikaa jonkin verran, mutta mitään ei vielä olla menetetty. Kolmen kuukauden päästä on jo ensimmäiset siirrännäiset näkyvissä ja puolen vuoden päästä hahmottaa, millainen lopputulos on tulossa. Vuoden päästä ei kukaan voi elokuvateatterissa valittaa kaljun kiiltämisestä.

Kutsuuko Flamingo elokuvateatteri?

Leikitellään edelleen ajatuksella, että hiustensiirto on tehty ja vuosi kulunut. Hiukset kasvavat ja ne näyttävät pitkästä aikaa hyvältä aikaisemman lähes kaljun ja hyvin ohuiden hiusten jälkeen. Onko silloin aika mennä elokuvateatteriin vai pitäisikö reilusti valita kylpylähotelli Flamingo Siitä tulikin mieleen, että hiustensiirron jälkeen suhteellisen nopeasti voi aloittaa normaalin arjen sekä rakkaat harrastuksensa. Ainoa asia, jota pitää varoa, on alkuvaiheessa päänahka. Siirrännäiset eivät saa vahingoittua, koska se automaattisesti vähentää onnistumisprosenttia, joka muussa tapauksessa on yli 95 prosenttia.

Hiustensiirto on lisäksi pysyvä ratkaisu kaljuuntumiseen. Hiuksethan siirretään takaraivolta, joka on alue, johon kaljuuntuminen ei vaikuta. Kun siltä alueelta otetaan hiuksia ja siirretään ne kaljuille kohdille, tuodaan samalla hiusainesta, joka ei ole lainkaan altis miestyypinkaljuuntumiselle. Tässä on siis puolensa ja puolensa. Hiustensiirto on näppärä tapa heittää hyvästit kaljuuntumiselle tai sille, että hiukset iän mukana harvenevat. Eikä tämä ole pelkästään miesten juttu vaan yhtä lailla naiset voivat käydä hiustensiirrossa.

Niin, eli pitäisikö siis mennä elokuviin, kun hiukset kasvavat ja voivat hyvin siirron jäljiltä? Ainakaan takana istuja ei enää näe kaljun kiiltelevän eikä huomaa, miten hiukset on kammattu vasemmalta oikealle tai päinvastoin peittääkseen pahimmat tyhjät kohdat. Molemmat voivat keskittyä katsomaan elokuvaa ja nauttimaan näkemästään, mikäli kukaan ei höpise kavereiden kanssa, räplää puhelinta tai rapisuta eväspaperia.